Olan, heb je even? Daar begon het anderhalve maand geleden mee in het slimste huis van Alkmaar.
We ontmoetten daar een mevrouw die met zware epileptische aanvallen te kampen heeft. Dit was het moment om de Watchi Care te introduceren. Watchi Care is een alarmsysteem in de vorm van een modern horloge. Dit horloge is voorzien van speciale software die op de wensen van de client kan worden afgestemd. Het systeem alarmeert de contactpersonen die zijn gekoppeld aan de software. Dit kunnen maximaal tien personen zijn.
Na een uitvoerige testperiode van anderhalve maand  kregen wij een mooie recensie terug van onze client.

Recensie:

Watchi Care PDS ervaring
Ik gebruik de Watchi sinds 12 januari jl.

Doel:

Er wordt automatisch hulp ingeschakeld als ik door een epileptische aanval ernstig verward ben en/of me dusdanig heb verwond dat ik niet in staat ben om zelf hulp in te schakelen. Mijn contact personen krijgen dan een SOS oproep.
Hoe gaat/werkt dat:
Je kunt de Watchi op PDS (Person Down System) instellen. Je kunt een alarm tijd naar keuze instellen.
Watchi berichtZo krijg ik om de vijftien minuten door middel van  een lichte trilling een bericht op het horloge om te checken of alles oké is. Door op de groene knop te drukken krijgen mijn contactpersonen die aan het systeem zijn gekoppeld, een bericht dat het goed met mij gaat. De vijftien minuten gaan dan automatisch opnieuw weer in.
Reageer ik niet dan wordt mijn contact persoon via noodoproep gebeld. Deze procedure wordt tevens gestart als ik wel in staat ben alarm te maken en de SOS- knop gebruik. Ik heb drie contactpersonen ingevoerd doormiddel van telefoonnummer en email.

Ervaring:

watchi care sos knopHet geeft een veilig en gerust gevoel dat je met één simpele handeling hulp in kunt schakelen. Verder is het een enorme geruststelling dat er hulp wordt ingeroepen als ik hier zelf niet toe in staat ben. De instelling van alarmtijd heb ik ingesteld op vijftien minuten.
De eerste paar keer dat ik de Watchi gebruikte, wist ik niet precies hoe het werkte. Ik kreeg bijvoorbeeld het PDS systeem niet uit. Met als resultaat dat mijn man, zus en dochter werden gealarmeerd. Het was prettig om te merken dat het alarmering systeem werkt.

Nadeel:

Het menu werkt langzaam en het horloge moet vaak en lang worden opgeladen.
Het is van belang dat de gealarmeerde contact personen in staat zijn om naar de hulpvrager te gaan.

Voordeel:

Het geeft contactpersonen en mij een gerust gevoel dat er indien nodig hulp ingeschakeld kan worden. Er bestaat minder risico dat ik door een epileptische aanval een lange tijd gewond en alleen op de grond hoef te liggen.Tevens kan ik op ieder moment zelf de alarmtijd wijzigen al gelang de situatie.
Watchi Horloge is te zien in het Slimste Huis Alkmaar ( voor overige info kunt u uiteraard telefonisch en/of via mail contact met ons opnemen)
(Naam is weggelaten ivm privacy)

[activecampaign form=13]